GRUP JUVENIL I INFANTILS

Actualment tenim un grup juvenil i dos grups infantils, formats per xiquets i xiquetes des de 2 fins a 14 anys.

Generalment es fa assaig per als tres grups l’últim dissabte de cada mes; excepte modificacions per altres festes o celebracions. Desprès durant els mesos de juliol i agost es fan més assajos per a preparar l’actuació del dia de Sant Roc.


EL GRUP JUVENIL

La creació d’aquest grup va nàixer amb l’objectiu de donar una continuïtat als xiquets més grans del grup infantil dins del grup de danses, de manera que pugueren seguir aprenent i ballant els nostres balls durant uns anys més.

El grup juvenil el composen xiquets i xiquetes a partir de 10 anys.

En un principi, van aprendre “la dansa” i “els palets”, i poc a poc hem anat introduint en el seu repertori la major part dels balls que conformen el nostre ball pla (“el pevet”, “la cadena”, “les quatre cares” i altres jotetes).

La primera actuació del grup juvenil va ser el 16 d’agost de 2009 i posteriorment han fet altres actuacions per a la inauguració de la Fira de Nadal (2009 i 2010) i el dia de Sant Roc de les festes d’agost 2010, la Festa per la LLengua l'any 2012


En el  2011 han anat a ballar fora del poble, ballant a la “II Trobada de Danses Infantils a Traiguera” i a les festes d'agost de la Torre d'En Domènec


GRUP INFANTIL MITJA

Aquest grup es va formar el gener de 2011, amb la finalitat de tindre un grup de transició entre el grup infantil i el juvenil. L’objectiu principal és que els xiquets puguen perfeccionar i aprendre balls que no podien realitzar amb els més xicotets.

El grup està format per xiquets i xiquetes que ja ballaven al grup infantil i al fer el 7 anys passen a este grup.

Actualment els components d’aquest grup comencen a aprendre “la dansa” i “els palets”, i poc a poc s’aniran introduint la resta de balls.


GRUP INFANTIL (els més menuts)

Al grup infantil nivell 1 s’han quedat els balladors i balladores més xicotets, des de 2 fins als 6 anyets.

Sempre hem dit que l'única condició que es posa per formar part del grup és que els xiquets que vinguen tinguen ganes de ballar i que no ploren.

Així que de ben menuts, ja aprenen a ballar i a estimar el nostre ball pla.

Aquest grup aprén el "Ball Pla Rodat" - aquell que ballem a la plaça cada nit de festes d’agost - començant per “la crida”, passant per “l’alça el dit”, “la botella”,… i acabant pel “valset”.