RONDA I BUREO A LES COVES
El passat diumenge 2 d'octubre, ací al poble es va fer un bureo, organitzat pel Grup de Danses. Van participar la rondalla de Vilar de Canes i una bona part de la Rondalla de Puertomingalvo.

Joanquin Bellmunt i José Vicente Sales (del mas d'Albert) són uns grans tocadors, que formen part de la rondalla de Vilar de Canes, per esta raó, era motiu suficient fer-los vindre i muntar un bureo ací la poble.

L'acte va començar a les 12:00h amb la recepció i benvinguda de les rondalles, a la Pista de la Ravaleta, allí els músics van fer un refresqueri, van deixar les fundes dels instruments, i van començar a fer Ronda pels carrers del poble.

La Ronda va ser un acte entranyable, ja que a més d'omplir els carrers amb música i festa, es van dedicar i cantar cançons a diferents veïns del poble. Es va cantar a Leoncio Marín (tocador de guitarró) i al seu germà Ismael (tocador de pandereta i castanyetes), a antigues organitzadores del Grup de Danses com van ser Vicentica Traver Cuacala i Carmen Roca Martí, i antigues balladores com Vicentica Cucala Salvador, Angelita Serret Moncayo, i Adelaida Orient Barreda, també es va cantar a Enriqueta Orient, la dona de Joaquin i a majors vinculats en la gent del grup, com van ser Vicente Pastor Nos, Virginia Roca Giner, Vicentica Ripollés Vaquer, Raquel . Estava previst també cantar-li a Teresa Sales Forés, a Bautista Puig Llopis de 97 anys (el més vell del poble) i a Francisca Rodrigo Ferreres, però per problemes de salud no se'ls va poder cantar. També si algú durant la ronda els ho va demanar, els van cantar.

El recorregut que es va seguir, va ser des de la Pista cap al carrer Escolástica , Plaça Cervantes, carrer Ramón Ramia, direcció cap al carrer Catalunya, Raval de València, carrer Castelló i Constitució, fins la Pista de la Ravaleta.

Acabada la Ronda, ja tenien un bon merescut descans, va ser l'hora de dinar, xarrar, comentar,... com que era dinar de pa i porta, cadascú es va portar el seu entrepà, el Grup oferia la beguda, les picadetes del mig la taula, fruita per a postre i dolços casolans tots fets per gent del Grup, cafè i poleo . El vi que es va servir al dinar va ser gentilesa de la Caixa Rural.

Acabada la tertúlia, era hora de començar el Bureo.

En un tres i no res, tots els tocadors es van agrupar en rogle i es van posar a tocar i cantar, i als que ens agrada el ball, pos a ballar, covarxins i veïns d'altres pobles, en ganes de ballar i fer festa, cadascú amb el seu estil i passadetes diferents, anàvem ballant rient i passant-ho be.

Per a tota la gent i havia unes taules muntades amb refresc i diferents coques, per fer el tast i un descanset entre tocadeta i tocadeta, entre ball i ball. Al finalitzar es va sortejar una caixa amb productes típics.

Al finalitzar el bureo, van acabar la vesprada de ball, acomiadant-nos amb el nostre Ball Pla.

Va ser un acomiadament fins l'any vinent, amb ganes de retrobar-nos un altre any i tornar a repetir.

Hem d'agrair a la rondalla de Vilar de Canes, que es va encarregar de portar el seu equip de so, nosaltres no disposem de micros d'ambient ni de l'equip necessari, ells ho van dur tot, i es van encarregar de que tot sonara com toca.

Agrair a l'Ajuntament i Caixa Rural, la seua col·laboració en este acte, són entitats que sempre ens recolzen quan les necessitem.

Als components del Grup de Danses, familiars i a tots els que van tirar una maneta, i a tots el assistents, covarxins i forasters, tots junts vam fer una vesprada de festa i ball popular. GRÀCIES A TOTS per la vostra col·laboració i assistència.

Va ser una vesprada de festa, música i ball, per a repetir.

No hay comentarios:

Publicar un comentario