Bureo 2019

El dissabte 6 de juliol dins de la programació de la Fira Tasta'm, el Grup de Danses ha organitzat un Bureo amb la rondalla de Vilar de Canes i la Rondalla del Peiró de la Pobla Tornesa, i altres músics de diferents pobles que van vindre a participar i col·laborar.

El Bureo va ser tot un èxit en participació tant de músics, com balladors i espectadors.

De bon matí van fer Ronda pel poble, vam començar anant a casa Joaquin Bellmunt (Joaquín el Saurí), músic que conservem de la que va ser la Rondalla de les Coves, per fer-li entrega d'una placa-vinil amb un collage de fotos antigues i recents, firmada per músics i balladors, li van cantar i ballar dos jotes, va ser un acte molt emotiu que Joaquin no esperava. Després van fer una volteta pel recinte de la Fira, per a continuar fent Ronda i anar a casa de les Matildetes (les filles del nostre cantador el tio Pasqualet) que també els vam fer entrega d'una placa-vinil a cadascuna d'elles, amb un collage de fotos antigues, allí les dos rondalles van tocar i cantar, i les balladores vam ballar. Van ser una Ronda amb molta calor però molt emotiva.

Cal dir que les plaques han estat patrocinades per "Master Diseño Rotulación" empresa de Maria José Albella, que des d'ací li agraïm molt sincerament que ens les hage patrocinat.

Després van continuar la Ronda pel carrer Sant Antoni, i una rondalla va anar pel Raval de València i l'altra pel carrer Nou, totes per a tornar acabant a la plaça Cervantes on estava ubicada la Fira.

Acabada la Ronda ens vam anar cap a la pista de la Rabaleta on havíem quedat per a dinar una bona paella, picadetes, cocs, fruita, postre, coques per al café i poleo,.., el vi va estar patrocinat per la Caixa Rural de les Coves, va ser un dinar de germanor on vam agarrar forçes per poder continuar la festa que hi havia programada per la vesprada. Cap allà a les 17:00 h ja estaven davant la Casa la Cultura per montar l'equip de só, ja que a la mitja començava el Bureo. 

Vam iniciar la vesprada de ball, un grupet de balladores-rs que amb la camiseta del Grup vam ballar la jota i el fandango de les Coves, la jota la vam ballar en dos modalitats, primer en línia i després en rogle, acabant ballant el fandango en grups de quatre. Acabada la nostra actuació va començar el Bureo, on covarxins, forasters i benvinguts, vam xalar i ballar fins que es va acabar.

Agrair a l'Ajuntament, la Caixa Rural i a tota la gent que va vindre, músics, balladors i com no també al públic per estar allí aplaudint i animant. Gràcies a tos per la seua participació i col·laboració en aquesta vesprada de música i ball.


FOTOS DE LA RONDA I EL BUREO

MÉS FOTOS DE LA RONDA I BUREO

VIDEOS VARIOS DEL BUREO


VIDEO FET PER ANTONIO COSTA BELLOT, DE BENICASSIM



















                            




 

 


















No hay comentarios:

Publicar un comentario